Ge bort en rolig studentpresent

Nu är det äntligen dags för studenttider och det innebär att de flesta blivit bjudna till en studentmottagning eller två. Vad man ska köpa i present kan vara svårt att klura ut, men satsa gärna på något som är roligt att få!

5754833-christmas-present

I Svenska Dagbladet skriver man om att en av de mest smarta studentpresenterna att ge den nyblivna studenten är ett investeringskonto med några aktier som kan bidra till ett långsiktigt sparande. Man får gärna välja en aktie som studenten känner till så att hen känner att det blir lite spännande att fortsätta spara. Ett annat smart tips är att köpa en tandvårdsförsäkring eftersom tandvård börjar kosta pengar när man flytt 20 år.

Satsa på rolig present

Dessa presenter må vara smarta och bidra till att studenten tjäna lite pengar, men de är inte speciellt roliga att få. Det är förmodligen mycket roligare att få ett beer-pong-set eller ett underhållande spel. Är man intresserad av att köpa något i den stilen bör man satsa på en studentpresent från Partykungen. Några andra saker som är populära att ge bort i studentpresent är köksgeråd och heminredning. Studenterna är ju nämligen i den ålder där de snart ska flytta hemifrån och det är ofta i behov av allt som behövs i ett hem, tipsar Helsingborgs dagblad.

Ge present med omtanke

När det kommer till för hur mycket pengar man ska köpa en studentpresent, handlar det lite om vilken ekonomi man har. Viktigast är dock inte att presenten är dyr, utan att den är köpt med omtanke.

”Den ska bereda mottagaren glädje, det är inte främst givaren som ska gilla den.” Läs mer.